5 iul. 2011

Reteta de vara...Piept de pui cu legume

Ingrediente:

-un piept de pui;
-2 cepe;
-2 catei de usturoi;
-1 ardel iute;
-2 ardei grasi verzi;
-1 ardel gras rosu;
-3 rosii potrivite;
-1 dovlecel;
-3 linguri ulei;
-300 ml supa de pui;
-sare;
-piper.

 Modalitate de preparare:

Se spala bine pieptul de pui, se usuca apoi se taie fasii.Ceapa si usturoiul se curata, iar ardeii grasi si cei iute se spala si se curata de seminte si de vinisoare.
Ceapa se taie julien, usturoiul felii subtiri, ardelul iute marunt iar ardeii grasi cubulete.
Se incinge uleiul intr'o tigaie mai mare pe aragaz si se pun bucatile de pui la prajit impreuna cu usturoiul si se lasa pana cand puiul se rumeneste.
Se adauga ardeii, ceapa, ardeiul iute si se acopera totul cu supa.Se lasa cateva minute, dupa care se pun rosiile taiate cubulete si fara coaja.Se lasa 10-15 minute.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa mai dea in cateva clocote.Se serveste cu cartofi la cuptor si decarat cu verdeata tocata marunt.


 Durata de preparare este de aproximativ 30 de minute si este absolut delicioasa...mai ales rece :X. Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu